štvrtok 13. októbra 2016

Omáčka Béarnaise

3 žĺtky, 250 g masla, 200 ml bieleho vína, 1 malá cibuľa, 1 lyžica octu, estragón, kajenské korenie, lístky trebuľky, soľ.
Do hrnca postupne dáme víno, ocot, nakrájanú cibuľu, estragón, kajenské korenie, soľ a varíme, až kým sa polovica obsahu nevyvarí. Do vychladnutého vývaru pridáme za stáleho miešania žĺtky, postavíme na mierny oheň a za stáleho šľahania pridáme po kúskoch maslo. Správne pripravená omáčka musí byť hustá. Hotovú precedíme, dáme znova na oheň, pridáme nasekanú trebuľku, estragón a spolu zohrejeme (už nevaríme). Omáčku podávame teplú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára