utorok 16. augusta 2016

Rýchla Prešovská štrúdľa

250 g múka hladká Špeciál, 80 g maslo, 1 žĺtok, 1 dl mlieko, trošku soli
Na dosku preosejeme múku, pridáme maslo, žĺtok, soľ a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke 1/2 hodinu
Plnka: 1 1/2 kg jablká, 1 bal. škoricový cukor, 9 lyžíc kryštálový cukor
Jablká očistíme, postrúhame, ale možno ich aj pokrájať na tenké plátky, premiešame s kryštálovým cukrom a škoricovým cukrom. Rozdelíme na tri časti. Z chladničky vyberieme cesto rozdelíme ho na 3 diely. Každý diel rozvaľkáme na pomúčenom obrúsku. Pokvapkáme maslom, posypeme troškou strúhanky, posypeme jablkami a zvinieme pomocou obrúska. Po každom otočení cesto natierame maslom, aby sa pri pečení lístkovalo. Vyrobíme tri štrúdle. Vložíme ich na vymastený plech. Počas pečenia ich aspoň 1-2 krát potrieme maslom. Pečieme v horúcej rúre do zlatista. Necháme vychladnúť a potom krájame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára